Home / Bibelemner / Eiendeler

Eiendeler

Alt vi eier, eier vi kun midlertidig. Det står i Bibelen, 3. Mosebok 25,23. ”Jorden må ikke selges uten rett til innløsning. For landet er mitt, og dere er fremmede og gjester hos meg.”

Våre eiendeler må ikke få makt over oss. Det står i Bibelen, Matteus 6,24. ”Ingen kan tjene to herrer. Han vil hate den ene og elske den andre, eller holde seg til den ene og forakte den andre. Dere kan ikke tjene både Gud og Mammon.” I Lukas 12,15 står det: ”Så sa han til dem alle: ”Pass dere for pengebegjær! For det er ikke det en eier, som gir livet, selv om en har overflod”.”

Det er ikke nødvendig å ha en masse materielle eiendeler for å være lykkelig og tilfreds med livet. Det står i Bibelen, Filipperne 4,12-13. ”Jeg vet hva det er å ha det trangt, og hva det er å ha overflod. I alle ting er jeg innviet, både å være mett og å være sulten, ha overflod og lide nød. Alt makter jeg i ham som gjør meg sterk.”

Menigheten trenger din økonomiske støtte. Det står i Bibelen, Haggai 1,9. ”Dere venter mye, men se, det blir lite. Dere får det i hus, men jeg blåser det bort. Hvorfor? sier Herren, Allhærs Gud. Fordi mitt tempel ligger i grus, mens dere er travelt opptatt hver med sitt eget hus.”

Vi bør dele det vi eier med dem som lever i nød. Det står i Bibelen, Apostlenes Gjerninger 2,44-46. ”Alle som var blitt troende, holdt sammen og hadde alt felles. De solgte sine eiendommer og annet gods og delte ut til alle etter som enhver trengte det. De holdt sammen, og hver dag samlet de seg trofast på tempelplassen; i hjemmene brøt de brødet, og de spiste sammen med oppriktig og inderlig glede.”