Home / Bibelemner / Navn

Navn

Menneskene i Bibelen fikk ofte navn som gjenspeilet deres personlighet og karakter. Det står i Bibelen, 1. Mosebok 32,27-28. ””Hva heter du?” spurte mannen. ”Jakob,” svarte han. Da sa mannen: ”Du skal ikke lenger hete Jakob, men Israel skal være ditt navn. For du har kjempet med Gud og mennesker og vunnet”.”

Man viser Gud ære ved å respektere hans navn. Det står i Bibelen, 2. Mosebok 3,14-15. ”Da sa Gud til Moses: ”Jeg er den jeg er. Slik skal du svare israelittene: Jeg Er har sendt meg til dere.” Så sa Gud til Moses: Du skal si til israelittene: Herren, fedrenes Gud, Abrahams Gud, Isaks Gud og Jakobs Gud, har sendt meg til dere. Dette skal være mitt navn til evig tid, og det skal de kalle meg fra slekt til slekt.”

Guds navn skal æres og ikke brukes respektløst. Det står i Bibelen, 2. Mosebok 20,7. ”Du skal ikke misbruke Herren din Guds navn, for Herren lar ikke dem som misbruker hans navn, være skyldfri.”

Jesu navn bringer tro og helbredelse. Det står i Bibelen, Apostlenes Gjerninger 3,16. ”Fordi vi tror på Jesu navn, har dette navn gitt styrke til denne mannen som dere ser og kjenner. Den tro vi får gjennom dette navn, gav ham full førlighet igjen, slik dere alle kan se.”

Det er frelse i Jesu navn. Det står i Bibelen, Apostlenes Gjerninger 4,12. ”Det er ikke frelse i noen annen, for i hele verden er det blant mennesker ikke gitt noe annet navn som vi kan bli frelst ved.”