Home / Bibelemner / Sinnet

Sinnet

Vårt forhold til Gud forandrer måten vi tenker på. Det står i Bibelen, Romerne 12,2. ”Og la dere ikke lenger prege av den nåværende verden, men la dere forvandle ved at sinnet fornyes, så dere kan dømme om hva som er Gud vilje: det gode, det som er til hans behag, det fullkomne.”

Som kristne får vi ”Kristi forstand.” Det står i Bibelen, 1. Korinterne 2,15-16. ”Men et Åndens menneske kan dømme om alle ting, men selv kan han ikke bedømmes av noen annen. For: hvem kjente Herrens forstand så han kan gi ham råd? Men vi har Kristi forstand”

Det kristne sinn har Kristi holdninger. Det står i Bibelen, Filipperne 4,8. ”For øvrig, brødre: Alt som er sant, alt som er edelt, rett og rent, alt som er verd å elske og akte, all god gjerning og alt som fortjener ros, legg vinn å det!”

Det kristne sinn bør tenke på det som er godt. Det står i Bibelen, Filipperne 4,8. ”For øvrig, brødre: Alt som er sant, alt som er edelt, rett og rent, alt som er verd å elske og akte, all god gjerning og alt som fortjener ros, legg vinn på det!”